Przepraszamy remont

Szanowni Goście, Zmieniamy dla Was naszą aranżację, dlatego przez najbliższe tygodnie nasz lokal w Ostrowie Wielkopolskim będzie nieczynny. Dziękujemy za Waszą cierpliwość i wsparcie – obiecujemy, że będzie warto. Zachęcamy do śledzenie naszego profilu na Facebooku, gdzie będziemy informować o terminie otwarcia.

Pozdrawiamy, zespół Tutti Santi
Gniezno
Jana III Sobieskiego 17

Tutti Santi Gniezno

social media

Tutti Santi na Facebooku

Rezerwacja

Poniedziałek – Niedziela
nasze wnętrza restauracji

Galeria zdjęć

No items found.
tu nas znajdziesz

Mapa

Mistrzowska pizza

Co wyróżnia naszą pizzę?

Mistrzowskie ciasto

Tutti Santi to jedyna restauracja w Polsce, w której skosztujesz pizzy według receptury samego Mistrza Włoch Valerio Valle. Kiedy spróbujesz naszego ciasta, wiesz już, że inne nie mogą mu dorównać. Jest delikatne, cienkie i lekko chrupiące. Takie, że chcesz z apetytem jeść pizzę, aż po brzegi. Gdzie tkwi jego sekret? Do ciasta używamy tylko najwyższej jakości włoskiej mąki „5 Stagioni”. Tworzy się ją ze specjalnie wyselekcjonowanej pszenicy we włoskich młynach, prowadzonych od 200 lat przez jedną rodzinę. Technologia oparta na latach doświadczeń sprawiła, że jest to najlepsza na świecie mąka do wypieku pizzy. Odpowiedni proces dojrzewania ciasta sprawia, że pizza jest nie tylko pyszna, ale również lekkostrawna.

Sos

Tworzony tylko ze słodkich, włoskich pomidorów, które dojrzewają w gorącym słońcu południa. Jego wyjątkowy smak to również zasługa receptury Mistrza Valerio Valle i doskonałych dodatków.

Dodatki

Najlepsze, bo włoskie. Bresaola, wytwarzana ze szlachetnych kawałków wołowiny nacieranych ziołami. Zawdzięcza swój intensywny smak długiemu procesowi dojrzewania. Prosciutto di Crudo, królowa włoskich wędlin, surowa, długo dojrzewająca szynka, doskonale pasuje do pizz z dodatkiem rukoli. Uznane salami Milano, karczochy, pikantna salsiccia kształtująca wyrazisty, ostry charakter pizzy Salami Picante. To smaki, których nigdy nie zapomnisz i do których zawsze będziesz wracać.

Ser

Włoska kuchnia skrywa wiele wyjątkowych, aromatycznych serów i chętnie po nie sięgamy. Mozzarella, najlepiej „Di Bufala”, tworzona tylko w regionie Kampanii z mleka bawolic. Ciągnąca się w nieskończoność, łagodna, nienarzucająca się, doskonale wydobywa smak dodatków. W naszych daniach wykorzystujemy także delikatną i kremową Ricottę, pikantne Provolone Picante, czy znaną Włochom od ponad 1000 lat Gorgonzolę.
Nasze specjały
Zapraszamy

Znajdziecie nas w następujących lokalizacjach: